RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap sier ja til Høyres prestisjeprosjekt

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
Ap enig med Høyre om færre kommuner.

Arbeiderpartiet støtter regjeringens plan om å kutte antall kommuner dramatisk. Kampen om sammenslåinger forener dermed de to største partiene i landet. Det melder NTB.

Regjeringens kommunereform ble lansert i fjor høst, og målet er blant annet å redusere antallet kommuner. Statsminister Erna Solberg (H) understreket den gang viktigheten av å få Aps støtte.

Den har hun nå fått. Aps Helga Pedersen sier til Klassekampen at partiet støtter kommunalminister Jan Tore Sanners (H) plan om å redusere antallet kommuner.

Partiene diskuterer nå det som er regjeringens kanskje fremste prestisjeprosjekt, og er allerede enige om hovedlinjene.

Det er enighet om at antallet kommuner skal reduseres drastisk. Begge partiene mener dessuten at sammenslåinger i utgangspunktet skal være frivillige, men at Stortinget i siste instans kan tvinge kommuner sammen.

Ap og Høyre er enige om å frede fylkeskommunen inntil videre, og det er enighet om at Stortinget skal gå langsomt fram med reformen slik at kommunene ikke opplever å bli overstyrt.

- Arbeiderpartiet har en ganske lik tilnærming til kommunesammenslåing som oss, fastslår kommunalminister Jan Tore Sanner.

Han har varslet at et ekspertutvalg skal utrede hvilke oppgaver morgendagens kommuner må gjøre før kommunegrensene skal trekkes på ny. Kommunereformen skal behandles i Stortinget først neste år.

– Det er veldig klokt at Sanner tar seg god tid. Da får vi vurdert saken nøye, og alle kan bli hørt i prosessen, sier Ap-nestleder Helga Pedersen. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere