RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap sier nei til jernbaneprivatisering

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet vil la staten beholde både NSB, Flytoget og Jernbaneverket. Konkurranseutsetting er en avsporing, mener partiet.

Regjeringens jernbanereform vil frata NSB togmonopolet, privatisere Jernbaneverkets drifts- og vedlikeholdsoppgaver og opprette et nytt direktorat som skal ta seg av planlegging og det overordnede ansvaret for norsk jernbane.

Nå har Arbeiderpartiet studert jernbanemeldingen nærmere og bestemt seg for å vende tommelen ned, skriver Aftenposten.

– Vi avviser regjeringens forslag i stortingsmeldingen om reform av jernbanesektoren, med mer oppsplitting i enda flere enheter, med nye foretak og selskaper. Erfaringene fra andre land er entydige på at organiseringsmodellen ikke er det avgjørende. Det viktigste er infrastrukturen, å bygge jernbane, sier Aps stortingsrepresentant i transport- og kommunikasjonskomiteen, Sverre Myrli, til avisen.

Også SV vil beholde og styrke NSB som det statlige togselskapet. I tillegg har De Grønne vedtatt å gå imot konkurranseutsetting av jernbanesektoren.

Likevel har regjeringen sikret seg flertall for reformene på Stortinget.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere