*Nettavisen* Nyheter.

Ap sier nei til tak på pressestøtte

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson på Stortinget, Arild Grande (bildet), forklarer partiets snuoperasjon med den økonomiske krisen som har rammet avisene det siste halvåret. Foto: Picasa (Arbeiderpartiet)

Arbeiderpartiet vil likevel ikke begrense pressestøtten til 40 millioner kroner per avis. Dermed reddes Dagsavisen og Vårt Land fra millionkutt.

05.06.14 05:27

Så sent som i fjor foreslo den rødgrønne regjeringen å innføre en øvre grense på 40 millioner kroner for avisene som mottar pressestøtte, skriver Klassekampen. Et slikt tak ville i første omgang rammet Dagsavisen og Vårt Land, som eies av Mentor Medier. De to avisene er de eneste som har mer enn 40 millioner kroner hver i produksjonsstøtte.

Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson på Stortinget, Arild Grande, forklarer partiets snuoperasjon med den økonomiske krisen som har rammet avisene det siste halvåret.

– Fra hele bransjen meldes det om store utfordringer med sviktende opplagstall og stort fall i annonseinntekter. Det er derfor behov for å vurdere på nytt om virkemidlene for pressestøtten er treffsikre eller om det må justeringer til, sier Grande.

På et gruppemøte i Arbeiderpartiets stortingsgruppe i går ettermiddag gikk partiet derfor inn for å gå imot regjeringens forslag om et øvre tak på 40 millioner kroner. Når Kulturkomiteen neste uke skal avgi sin innstilling, vil det ikke være flertall for å innføre et kronetak for pressestøtte.

Nylig gjorde også Venstre og KrF det klart at de ikke kom til å følge regjeringens forslag om et kronetak som rammer de store meningsbærende avisene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.