RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap sikrer ikke Lofoten

Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets programkomité vil ikke verne Lofoten og Vesterålen mot oljevirksomhet.

Det kom fram da Helga Pedersen presenterte Arbeiderpartiets programforslag for 2009 til 2013 torsdag.

I forslaget til partiprogram heter det at Ap vil ta stilling til leteboring i disse områdene ved behandling av forvaltningsplanen i 2010. Beslutningen skal baseres på føre-var-prinsippet og ny kunnskap.

«Arbeiderpartiet vil at den norske petroleumsvirksomheten skal baseres på det til enhver tid beste av kunnskaper, erfaringer og teknologi, og på verdens strengeste miljøkrav. Hensynet til fiskeriinteresser og gyteområder skal veie tungt. Norsk petroleumsvirksomhet har kontinuerlig tilegnet seg kunnskap og ny teknologi gjennom erfaringsbasert utvikling. Den helhetlige forvaltningsplanen for Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten er basert på en slik tilnærming. Arbeiderpartiet vil at også forvaltningen av andre havområder skal bestemmes ut fra en slik helhetlig og økosystembasert tilnærming» står det blant annet i partiprogrammet.

Du kan lese hele utkastet til partiprogram her.

Av programmet går det fram at AUF-leder Martin Henriksen tok dissens på dette punktet, og ønsket at partiet skulle gå inn for å stenge Lofoten og Vesterålen for petroleumsvirksomhet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere