*Nettavisen* Nyheter.

Ap-smell i ny meningsmåling

Partileder Jonas Gahr Støre under sin tale til Arbeiderpartiets landsmøte torsdag. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Arbeiderpartiet faller med 4,8 prosentpoeng i en ny meningsmåling og har for første gang på mange måneder en oppslutning på under 40 prosent.

16.04.15 20:07

I målingen som Respons har gjort for Aftenposten, Bergens Tidende og Adresseavisen, sier 37,3 prosent at de ville stemt på Arbeiderpartiet dersom det var stortingsvalg nå. Det er første gang siden november at partiet ikke havner på 40-tallet.

Ap-leder Jonas Gahr Støre er ikke bekymret.

– Det er jo fortsatt veldig høyt. Selv om det er en markert endring, tar jeg dette med stor ro, sier Støre, som torsdag holdt sin første landsmøtetale som partileder, til Aftenposten.

Begge regjeringspartiene har framgang på målingen. Høyre går fram med 3,9 prosentpoeng til 25,2 prosent, mens Frp går fram med 1,4 prosentpoeng til 10,9 prosent.

SV ligger fortsatt under sperregrensen med 3,1 prosent (+0,1). Miljøpartiet De Grønne er imidlertid over sperregrensen med 4,4 prosent (+1,7) og ville havnet på vippen mellom den rødgrønne og den borgerlige blokken.

Sentrumspartiene ligger alle på femtallet. Sp får 5,8 prosent (-0,3), KrF får 5,2 prosent (-1,1) og Venstre får 5 prosents oppslutning (-1,3). (©NTB)

LES OGSÅ: Nettavisen ble nektet å stille spørsmål

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.