RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap-spill om ambassade -flytting

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets Rune Gerhardsen og statsministerens nærmeste medarbeidere har jobbet på spreng med å få flyttet den amerikanske ambassaden.

Ulike aktører bekrefter overfor VG at det har vært et drama mellom Rådhuset og regjeringskontorene i forkant av behandlingen av ambassadeflyttingen i bystyret.

Det skal være Statsministerens kontor med statssekretær Morten Wetland som har stått i spissen for presset om flyttingen. Et styrevedtak i Oslo Ap bandt flere i Aps bystyregruppe, selv om de var for å flytte ambassaden.

Men da det viste seg at det kunne være flertall mot flytting, ba Rune Gerhardsen utenriksministeren flagge regjeringens standpunkt i et brev for å få flere representanter til å snu.

Jonas Gahr Støre skrev brev, men ifølge VG var brevet for lite instruerende. Kun Tom Pape i Ap skiftet side.

- Jeg har ikke hatt kontakt med noen enkeltrepresentanter I Oslo bystyre. Det sto mellom å møte i Aps gruppe eller å skrive et brev, sier utenriksministeren til avisa. Støres mål var at de som skulle ta beslutningen, visste hva som var Utenriksdepartementet syn på saken.

Likevel, helt overraskende, ble det et vedtak for flytting da Venstres Ane Willumsen stemte for dette. Hva hun skulle stemme, formidlet hun til Pape før votering. Pape skal da ha fått klarsignal av Gerhardsen, skriver VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere