Gå til sidens hovedinnhold

Ap større enn Høyre på ny måling

Erna Solberg må tåle en liten nedgang.

OSLO (NTB): Arbeiderpartiet får 30 prosent blank på en fersk meningsmåling og krabber dermed forbi Høyre som landets største parti.

På meningsmålingen som Norstat har laget for Vårt Land, har Jens Stoltenbergs parti en framgang på 1,7 prosentpoeng fra aprilmålingen. Erna Solberg må tåle en liten nedgang på 0,2 prosentpoeng.

SV rykker fram 0,2 prosentpoeng til 4,5 prosent mens regjeringskollega Senterpartiet faller tilbake 0,6 prosentpoeng til 4,1 prosent.

For de borgerlige partiene er det mindre glede å spore, selv om partiene forutsatt ligger milevis foran de rødgrønne når man ser på den samlede oppslutningen og mandatfordeling.

Fremskrittspartiet går tilbake 1,4 prosentpoeng til 19,2 prosent, KrF faller 1,1 prosentpoeng til 4,5 mens Venstre står på stedet hvil på 3,9 prosent, så vidt under sperregrensa.

Miljøpartiet De Grønne øker med 1 prosentpoeng, til en oppslutning på 2,2 prosent. Rødt legger på seg 0,3 prosentpoeng til 1,4 prosent mens andre partier og grupper får 0,9, opp 0,1.

Hvis målingen hadde vært stortingsvalg, ville det blitt klart borgerlig flertall med 55 mandater til Høyre, Ap 53, Frp 33, KrF og SV 8, Sp 7 og Venstre 4.

Høyre og Frp ville fått 86 til sammen og dermed flertall på Stortinget. Målingen har en feilmargin på mellom 0,7 og 3,4 prosentpoeng. (©NTB)

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året

Kommentarer til denne saken