RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AP-strid om avgiftsøkning

Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
Avgiftspolitiske talsmann protesterte på forhånd mot regjeringens nye og upopulære økning av bensin- og dieselavgiftene fra 1. juli.

Arbeiderpartiets avgiftspolitiske talsmann protesterte på forhånd mot regjeringens nye og upopulære økning av bensin- og dieselavgiftene fra 1. juli. Det skriver VG.

NA24 - din næringslivsavis

Da Ap i hemmelige møter diskuterte avgiftsøkningen på diesel og bensin i revidert nasjonalbudsjett, var det uenighet innad i partiet.

Avisen kjenner til at både Aps avgiftspolitiske talsmann på Stortinget, Torgeir Micaelsen, og andre av partiets finanspolitikere advarte mot en ensidig avgiftsøkning.

Micaelsen og flere andre Ap-politikere fryktet at tiltaket ville bli iverksatt på et svært dårlig tidspunkt.

Allerede i april så flere Ap-politikere at økningen i oljeprisen ville få drivstoffprisene til å løpe løpsk frem mot sommeren. I tillegg ønsket partiets avgiftstalsmann at tiltaket måtte være en del av en pakke med avgifts- og klimatiltak.

Torgeir Micaelsen ønsker ikke å uttale seg til avisen om saken.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere