RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap størst på ny TV2-måling

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Beste måling på over ett år for Jens og co.

I en fersk måling gjort av TV2 er Arbeiderpartiet det største partiet i Norge. Partiet går opp til 1,6 prosent i oppslutning og havner dermed på 31,8 prosent. hovedmotstander Høyre går tilbake 2,6 prosentpoeng, og havner på 26,8 prosent. Dermed har Arbeiderpartiet vunnet fire mandater, mens de borgerlige har mistet fire. Den økende opplsutningen fortsetter dermed for Arbeiderpartiet, som og gikk frem 1,6 prosentpoeng på mandagens måling utført av TNS Gallup for TV2.

Ifølge VGs siste måling lå Arbeiderpartiet kun 0,7 prosent bak Høyre, med 28,2 prosent oppslutning bak 28,9 for Høyre.

Selv om Arbeiderpartiet nå raser forbi Høyre på den nye målingen, har fortsatt den borgerlige opposisjonen mandatflertall på Stortinget. Høyre-leder Erna Solberg får ikke panikk av den nye målingen.

- Jeg tror at det fortsatt er et ønske om en ny regjering fra velgerne, sier Solberg til TV2. Det er allikevel ennå ikke blitt avklart hvem som vil sitte i regjering dersom det borgerlige samarbeidet vinner valget.

TV2s måling legges frem kort tid før onsdagens partilederdebatt på TV2, der kanalens avsløring om sviktende eldreomsorg ved flere norske sykehjem blir tema. I Nettavisen i går gikk Fpu-leder Himanshu Gulati ut og kritiserte både Høyre og Arbeiderpartiet for å støtte en finansieringsordning som ikke bidrar til en god eldreomsorg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere