RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap, SV og Sp lover mer til kommunene

Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil legge 10,5 milliarder kroner mer i potten til kommunene dersom de får regjeringsmakt.

Regjeringen og Fremskrittspartiet fant fram mer penger til kommunene i budsjettforliket. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti vil legge enda mer i potten dersom de får regjeringsmakt. Nå lover opposisjonspartiene på venstresiden 10,5 milliarder mer til kommune-Norge.

De tre partiene er enige om at kommuneøkonomien er skral og at staten må bidra mer. Nå henter de fram en treårig opptrappingsplan som ble foreslått, men nedstemt i vår og lover at den skal bli en realitet dersom de kommer i maktposisjon.

- Vi er enige om at det trengs en opptrappingsplan for kommunene. Når, og ikke hvis, vi kommer i regjeringsposisjon, vil vi følge opp det vi tidligere har sagt i en regjeringsplattform, sier stortingsrepresentant Reidar Sandal (Ap) til Nationen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere