*Nettavisen* Nyheter.

Ap-topp med 70.000 i straffeskatt

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Aps profilerte justispolitiker Knut Storberget er ilagt en straffeskatt på 70.000 kroner etter at han solgte advokatfirmaet sitt.

04.05.05 12:57

Storberget sier saken har vært en stor personlig belastning for ham, men at han nå er glad det er ryddet opp.

- Jeg har dessverre ikke vært påpasselig nok. Men nå er det endelig ryddet opp i forholdene. Jeg har allerede betalt tilleggsskatten jeg er blitt pålagt av fylkesskattenemnda i Hedmark, sier Knut Storberget til avisa Østlendingen.

Solgte advokatfirma
I 2001 solgte Storberget advokatfirmaet sitt etter at han hadde svart ja til en periode på Stortinget for Ap. Da skatten for dette året skulle gjøres opp, reagerte Storberget på det han mente var 250.000 kroner for mye i ilignet inntekt.

Ved gjennomgang av ligningen oppdaget Elverum ligningskontor at Storberget ikke hadde ført et skjema for gevinst- og tapskonto i forbindelse med salget. Dermed ble det avdekket at han hadde betalt for lite skatt i forbindelse med salget.

- Ingen konsekvener
Storberget tror ikke forholdene får politiske konsekvenser for ham. Han sier til Østlendingen at han selv har bidratt til å rydde opp i forholdene, og at det ikke har vørt snakk om økonomisk vinning.

Storberget er en av Aps mest profilerte justispolitikere. Han er også aktuell som statsråd i en eventuell rødgrønn regjering til høsten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.