RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

LUKKER DØRA: Ap-topper lukker døra for Miljøpartiet De Grønne. MDGs Rasmus Hansson fraråder miljøbevisste om å stemme Ap.
LUKKER DØRA: Ap-topper lukker døra for Miljøpartiet De Grønne. MDGs Rasmus Hansson fraråder miljøbevisste om å stemme Ap. Foto: Geir Olsen (NTB scanpix)

Ap-topper sier nei til MDG

Sist oppdatert:
Likevel kan Ap bli avhengig av MDG-støtte etter valget.

I en rundspørring blant Arbeiderpartiets fylkesledere, gjennomført av Dagsavisen, støtter Ap-toppene partilederen i å avvise et samarbeid med Miljøpartiet De Grønne.

Jonas Gahr Støre har tidligere sagt at det er uaktuelt for Arbeiderpartiet å gå i regjering med MDG.

Les egen sak: Støre: - Uaktuelt å gå i regjering med Rødt eller MDG

Dagsavisen har snakket med 14 av landets 19 fylkesledere. Alle støtter Støre. Flere peker på at MDGs ultimatum om at de ikke kan støtte en regjering som åpner for nye felt for oljeleting, gjør et samarbeid umulig.

Les også: KrF-Hareide skjerper kravene til mulige samarbeidspartnere

MYRSETH: Aps fylkesleder i Troms, Cecilie Myrseth.

- MDG har stilt et ultimatum, og det betyr at de selv ikke vil sitte i regjering. Jeg har ikke hørt stor motstand mot Jonas' beslutning om å utelukke et regjeringssamarbeid med Rødt og MDG, sier fylkesleder Cecilie Myrseth i Troms til Dagsavisen.

Hun synes det er klokt å være ærlig med velgerne om hvilke samarbeid som kan være aktuelle.

Augustmålingen Opinion har gjort på oppdrag fra ANB, viser at både Ap og Sp går tilbake på en fersk partimåling, mens SV står på stedet hvil. De rødgrønne kan dermed bli avhengige av støtte fra KrF eller MDG.

Les egen artikkel her: Måling: Støre kan bli avhengig av MDG-støtte

- Hvis det er slik at Ap heller avstår fra regjeringsmakt enn å snakke med MDG om vår tids aller største utfordring, så vil jeg på det sterkeste fraråde miljøbevisste velgere fra å stemme Ap, MDGs stortingsrepresentant Rasmus Hansson til Dagsavisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere