RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Partileder Jonas Gahr Støre og finanspolitisk talsperson, Marianne Marthinsen, i Arbeiderpartiet la frem nye tiltak for å møte den økende arbeidsledigheten.
Partileder Jonas Gahr Støre og finanspolitisk talsperson, Marianne Marthinsen, i Arbeiderpartiet la frem nye tiltak for å møte den økende arbeidsledigheten. Foto: Tore Meek (NTB scanpix)

Ap vil åpne videregående for de på dagpenger

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet vil gjøre det enklere å gå på videregående skole samtidig som du beholder dagpenger fra Nav.

Tiltaket er et av flere som skal virke mot økende arbeidsledighet.

– Reglene for dagpenger må bli mer fleksible. Det må bli enklere for en som er på dagpenger fra Nav å skaffe seg mer grunnleggende kompetanse, sier Arbeiderpartiets finanspolitiske talsperson Marianne Marthinsen.

Åpne døra

Det betyr ikke at Ap vil åpne døra på vidt gap og at alle som har droppet ut av videregående, skal tilbys dagpenger for å finansiere utdanningen sin.

– Men dersom vitnemålet fra videregående er det papiret du trenger – må døra åpnes litt mer enn i dag. Det kan det være at Nav bør organisere opplæring i enkelte videregående fag, eller at man kan åpne for kveldskurs mens man går på dagpenger, sier Marthinsen til NTB.

Uholdbart

– En Nav videregående skole?

– Jeg tror ikke det skal bli det. Men hvis du har tatt jobbsøkerkurs og truckførerbevis og det Nav har å tilby, og det er åpenbart for alle at vitnemålet fra videregående er det du trenger for å ta det neste skrittet, så må du ikke miste dagpenger ved å forsøke å gjøre noe med den situasjonen. Det er uholdbart, sier Marthinsen.

Ferge-tiltak

Ap la fram flere tiltak mot økende ledighet torsdag, blant annet et forslag om å forsere fergeanbud for å øke aktiviteten ved norske verft. Det skal gjøres ved å bruke 50 millioner kroner for å stimulere til bruk av ny teknologi.

– Dette er med andre ord både noe som vil gi økt aktivitet, og et godt klimatiltak, sier Marthinsen.

Et annet forslag er å tilby stipend til oljefaglærte for å gjøre det mer attraktivt å omskolere seg til yrkesfaglærer.

Passiv regjering

Ap-leder Jonas Gahr Støre understreker at Ap ikke vil bruke mer penger totalt sett, men at det er snakk om å «bruke pengene på en annen måte enn skattekutt for de rikeste».

– Norsk økonomi er inne i en krevende periode. Vår tiltakspakke er et tydelig alternativ til regjeringens passive politikk i møte med økende arbeidsledighet, sier Støre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere