*Nettavisen* Nyheter.

Ap vil at staten tar mer av tannlegeregninga

AP VIL TA REGNINGEN: Partiet vil innføre et tak for egenbetaling og la staten ta 75 prosent av de overskytende utgiftene. Foto: Astrid-Helen Holm

Arbeiderpartiet vil sikre alle mot store tannlegeutgifter gjennom å innføre et tak for egenbetaling og la staten ta 75 prosent av de overskytende utgiftene.

18.04.15 12:14

Det går fram av utkastet til partiets helsedokument, som skal vedtas av landsmøtet senere lørdag.

Hvor grensen for egenbetaling skal gå, framgår imidlertid ikke. Partiet vil også vurdere om et slikt tak er det tiltaket som møter behovet best.

Les også: Slik får du staten til å ta tannlegeregningen din

Ap vil i tillegg utvide rabattordningen for ungdom til å omfatte flere årskull, og skjerme personer med svak økonomi og dårlig tannhelse mot store tannlegeutgifter.

– Dette er i beste fall diffust, og vi er ikke tilfreds med det som står her. Dette er ikke en god nok forpliktelse. Vi mener at ordningene må omfatte langt flere grupper, sier Enge.

Før landsmøtet kom det fram at grasrota i partiet er skuffet over hvordan partiledelsen har fulgt opp tidligere landsmøtevedtak om å sidestille tannhelse med øvrige helsetjenester, som dekkes av folketrygden. (©NTB)

I utkastet til partiets helsedokument, som skal vedtas av landsmøtet senere lørdag, heter det at Ap vil fortsette å forbedre refusjonsordningene gjennom folketrygden. Partiet vil sikre alle mot store tannlegeutgifter gjennom å sette et tak for egenbetaling og la staten ta 75 prosent av de overskytende utgiftene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.