RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil ha gratis lærebøker

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet vil lovfeste både gratis lærebøker og utstyr for elever i videregående skole. Det går fram av Aps nye partiprogram som presenteres torsdag.

Ungdommen i Arbeiderpartiet er særdeles fornøyde med forslaget til nytt parti-program. For nå skal partiet la milliardene renne over de unge.

- Vi skal sørge for gratis skolebøker og utstyr, og femti prosent rabatt til alle studenter som reiser kollektivt. Det er en rekke saker hvor aldri vært så konkret før, sier AUF-leder Gry Larsen til TV 2 Nyhetene.

- Garanti for unge
Arbeiderpartiets nye unge stjerneskudd er Anette Trettebergstuen. 23-åringen står på sikker stortingsplass på Aps hedemarksliste, og spås en lysende karriere i partiet:

- Vi skal innføre en garanti for ungdom under 25 år som gjør at de har krav på både jobb og utdanning. Det er så konkret som du kan få det.

Olje og gass
Men det er ikke bare snadder for de unge i partiets nye programforslag. For eksempel åpnes det for bygging av flere gasskraftverk og leteboring etter olje i Barentshavet.

Og Ap vil fortsatt ha handlefrihet, som det heter, i EU-saken. Man freder medlemskapsdebatten foreløpig, og lar det være opp til et framtidig landsmøte å ta stilling til en ny EU-søknad.

Landsmøtet i Arbeiderpartiet skal vedta programmet rett over påske.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere