RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil ikke forhandle om eiendomsskatt


LOVER SKATT: Oslo Arbeiderparti og byrådslederkandidat Raymond Johansen vil innføre en eiendomsskatt med fire millioner kroner i bunnfradrag, og en skattesats på 2 promille til neste år, som øker til 3 promille fra 2017.
LOVER SKATT: Oslo Arbeiderparti og byrådslederkandidat Raymond Johansen vil innføre en eiendomsskatt med fire millioner kroner i bunnfradrag, og en skattesats på 2 promille til neste år, som øker til 3 promille fra 2017. Foto: Annika Bohnenblust
Sist oppdatert:
- Skatten blir som Ap vil ha den, sier byrådslederkandid Raymond Johansen til Dagsavisen.

OSLO (NTB): Dersom venstresiden i Oslo vinner valget, er det uaktuelt for Arbeiderpartiet å forhandle med SV og MDG om innretningen på eiendomsskatten. Det sier Raymond Johansen.

– Skatten blir som Ap vil ha den, garanterer byrådslederkandidat i Oslo, Raymond Johansen, overfor Dagsavisen.

Arbeiderpartiet går til valg på å innføre en eiendomsskatt med fire millioner kroner i bunnfradrag, og en skattesats på 2 promille til neste år, som øker til 3 promille fra 2017.

– Det er en garanti. Jeg garanterer overfor byens velgere at hvis vi vinner valget skal vi levere 500 nye stillinger i hjemmesykepleien og hjemmetjenesten og bygge 3.000 nye barnehageplasser. Det skal vi gjøre ved å innføre en moderat eiendomsskatt, sier Johansen til Dagsavisen.

– Som eneste byrådslederkandidat i opposisjonen kan jeg si at jeg garanterer for vår modell. Det er rimelig å avklare dette nå, fordi folk har krav på tydelige svar. Jeg ønsker å være ærlig og føre en ærlig valgkamp, derfor er jeg nå så tydelig som jeg kan. Jeg har informert SVs førstekandidat Marianne Borgen om at jeg ville si dette, sier Johansen til Dagsavisen.

SV ønsker en høyere eiendomsskatt med 3 millioner kroner i bunnfradrag og en skattesats på 4 promille i 2017. (©NTB)

Les også: Advarer regjeringen: - Skattekutt ikke nok til å bekjempe ledigheten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere