RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ap vil ikke heve fartsgrensene

Foto: Bjørn Sigurdsøn/Scanpix
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet avviser Fremskrittspartiets forslag om å heve fartsgrensene til 110 km i timen i mange av landets 80-soner.

Oslo (ANB): – Dette forslaget viser med all mulig tydelighet at Frp er partiet for tur og kjør, sier stortingsrepresentant Truls Wickholm (Ap).

Samferdselspolitikeren fra Oslo rister på hodet over at Frps Gjermund Hagesæter nå tar til orde for å heve fartsgrensene.

LES OGSÅ: Vil ha 110 i 80-soner

– Frp blåser i trafikksikkerhet. Tenk at partiet tør det etter en sommer med katastrofalt mange dødsfall i trafikken. Arbeiderpartiet vil absolutt ikke øke farten på norske veier, sier Wickholm og peker på at fart dreper.

– Dramatisk og dumt
– Når farten øker med fem prosent, så øker antall skadde med ti prosent og antall drepte med 25 prosent. Derfor er Frp-forslaget både dramatisk og dumt, sier Ap-talsmannen.

Økte CO2-utslipp
Wickholm legger til at ti prosent økt fart fører til ti prosent mer i CO2-utslipp. Han trekker fram at Spania har varslet at fartsgrensene nå skal settes ned.

– Dessuten er de fleste av våre norske veier uegnet for særlig mye høyere hastigheter. Det er selvsagt viktigere å redde menneskeliv framfor å spare noen minutter i kjøretid, sier Wickholm. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere