RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Oslo 20170207. Hadia Tajik på landsstyremøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo.
Oslo 20170207. Hadia Tajik på landsstyremøtet til Arbeiderpartiet i Folkets Hus i Oslo. Foto: Terje Pedersen (NTB scanpix)

Ap vil skrote flere blå prosjekter

Sist oppdatert:
Arbeiderpartiet mener dagens regjering har skapt mer byråkrati og er kritisk til blant annet jernbanereformen, fritt behandlingsvalg og veiselskapet Nye Veier.

I forslaget til partiprogrammet som skal vedtas på helgens landsmøte står det at «veksten i offentlig sektor skal skje i produksjonen av tjenester, ikke i statsbyråkratiet» og at «byråkratiserende reformer skal stanses eller avvikles», skriver Bergens Tidende. Nestleder Hadia Tajik har ledet programarbeidet og hun er sterkt kritisk til flere av endringene som er gjort under statsminister Erna Solberg (H).

Les: Tajik åpner for å endre hallikparagrafen

- Ett av de klareste eksemplene på en byråkratiserende og ineffektiv reform er fritt behandlingsvalg. Her har helseministeren brukt 40 millioner på administrasjon av en ordning som bare i underkant av 2.000 pasienter hadde benyttet seg av ved forrige årsskifte. Dette er en reform vi vil endre, skriver hun i en post til avisen.

Les: Ap vil halvere NAV-ordning for unge

Vei og jernbane er to andre områder der Tajik mener endringene går i feil retning. Hun sier likevel at partiet vil ha en gjennomgang før de setter i gang en eventuell ny omorganisering og understreker at målet er et bedre samferdselstilbud.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere