RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Erik Johansen/Scanpix

Apenes: – Nå kan de steke i eget fett

Sist oppdatert:
– Dette var klokt, men for dem det gjelder er det ynkelig, sier Georg Apenes om opphevelsen av eksklusjonen.

FREDRIKSTAD/OSLO: Georg Apenes kunne onsdag kveld konstatere at Fredrikstad Høyre gjorde kuvending og opphevet eksklusjonen av ham.

LES OGSÅ: Apenes inne igjen

– Nå kan de steke i sitt eget fett. De har gått langt over streken, var Georg Apenes’ umiddelbare kommentar da NTB snakket med ham onsdag kveld.

– Inkompetent
Apenes ble ekskludert som medlem mandag kveld. Bakgrunnen for eksklusjonen var i hovedsak hans uttalelser om ledelsen i fylkespartiet og Østfold Høyres stortingsrepresentant Martin Engeset. I et avisintervju beskrev Høyre-veteranen fylkesledelsen som en junta og Engeset som inkompetent og advarte velgerne mot å stemme på partiet.

Vedtaket om å ekskludere partiveteranen møtte kraftig kritikk fra flere hold, blant annet fra Engeset selv, og onsdag ble eksklusjonsvedtaket omgjort.

– Ikke overrasket
– Jeg er ikke overrasket på noen måte. De har foretatt en kuvending i løpet av 48 timer – åpenbart har de gitt etter for press. Alt tyder på at de sju det gjelder, har tatt til etterretning ordrene de har fått fra Østfold Høyre og den sentrale partiorganisasjonen, sier Apenes til NTB.

Han mener ledelsen i Fredrikstad må jobbe lenge med å gjenopprette tilliten til de lokale velgerne.

– Jeg går ut ifra at de sju dette gjelder ikke har noen særlig fremtid i det lokale partiet. Valget om å oppheve eksklusjonen er klokt, men for dem det gjelder er det ynkelig, sier Apenes.

Fikk råd
Fungerende leder Victoria Gjelstad avviser at styret ble tvunget til retrett.

– Nei, ikke på noen måte. Det har vært en intern kontroll av vårt eget vedtak. Det har vært en uhyre nyttig diskusjon, og jeg er svært glad for at vi hadde dette møtet, sier hun til NTB.

Hun sier det ikke var forhastet da styret to dager tidligere gikk inn for eksklusjon med sju mot tre stemmer.

– Vi har innhentet alt vi kunne av informasjon, råd og tips, konsultert lovbøker, Høyres hovedorganisasjon og alt og alle vi kunne komme på for å foreta en komplett revurdering, sier Gjelstad.

Hun var selv i kontakt med Apenes onsdag for å invitere ham til styremøtet, men han hadde ikke tid til å komme. Gjelstad sier hun ikke tok opp kritikken som har kommet fra begge kanter de siste dagene.

– Det var ikke rett anledning til det. Hvis Apenes fortsetter med kritikk i samme tone, får vi heller ta stilling til det etter hvert, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere