RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Martin Kolberg sier de nå har spilt ballen videre til sentralstyret og landsstyret i spørsmålet om en eller to nestledere.
Martin Kolberg sier de nå har spilt ballen videre til sentralstyret og landsstyret i spørsmålet om en eller to nestledere. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Åpner for to nestledere i Arbeiderpartiet

Sist oppdatert:
Valgkomiteen i Arbeiderpartiet ber sentralstyret endre vedtektene for å åpne for to nestledere.

Signaler fra Ap-ordførere, fylkeslag og andre tillitsvalgte tyder på at det kan gå mot en vedtektsendring som gjør at Ap til våren får to nestledere igjen.

– Valgkomiteen kan ikke endre partiets vedtekter, men vi registrerer at vi har fått såpass mange innspill der det bes om to nestledere, at vi nå har spilt ballen videre til sentralstyret og landsstyret, sier lederen i Arbeiderpartiets valgkomité, Martin Kolberg til VG.

Sentralstyret skal behandle saken mandag og tirsdag. Så går saken til landsstyret 10. og 11. februar.

Trond Giske har sterk støtte i flere fylkeslag, men ifølge partiets vedtekter kan ikke leder og nestleder ha samme kjønn. Ap kan likevel finne plass til Giske hvis det åpnes for to nestledere.

Hadia Tajik, Jette Christensen, Else-May Botten og Anniken Huitfeldt nevnes som de mest aktuelle navnene til den andre nestlederplassen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere