Gå til sidens hovedinnhold

Aps fylkesledere støtter mistillit

Arbeiderpartiets leder Jens Stoltenberg har støtte fra sine fylkesledere dersom partiet går for mistillitsforslag mot forsvarsminister Kristin Krohn Devold.

Arbeiderpartiets fylkesledere liker kanskje ikke tanken på å fremme mistillitsforslag like før valget, men vil ikke la taktiske hensyn veie tyngste, melder NRK, som har snakket med 17 av dem.

- Det er ikke tvil om at ministeren har satt seg selv i en vanskelig situasjon. Jeg har full tillit til at våre folk sentralt håndterer dette på en ryddig måte, sier Tor Bremer, fylkesleder i Sogn- og Fjordane, .

Før helga gjorde partileder Jens Stoltenberg det klart at regjeringen ikke er fredet og at Stortinget må ta sin kontrolloppgave på alvor.

Når forsvarsministeren møter til en ny høringsrunde i Stortinget fredag, ønsker lederen i kontroll- og konstitusjonskomiteen, Ågot Valle fra SV, blant annet svar på dette:

- Krohn Devold har fortsatt ikke fortalt hvorfor Stortinget ikke ble alarmert om at det var bekymringer i Forsvaret om omstillingstakten, sier hun til NRK.

Fremskrittspartiets leder Carl I. Hagen sier utfallet av Stortingets behandling av forsvarsskandalen er helt åpen:

- Nå blir det nervekrig. Saken settes på spissen, for dette handler ikke bare om mistillit, sier han ifølge Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

- Ubeskrivelig kaos
Nå kaster også LO-leder Gerd-Liv Valla seg inn i den opphetede striden. Hun anklager forsvarminister Kristin Krohn Devold for å ha overhørt advarsler mot omstillingstempoet fra Peter Andrè Mo i Norges Offisersforbund.

Mo rettet knallhard kritikk mot Devold i den åpne høringen i Stortinget forrige mandag.

- Det ser ut som at han har hatt grunnlag for sine uttalelser. Det ser ut som om det er et mildest talt ubeskrivelig kaos, sier Valla til Dagbladet.

Fredag skal Krohn Devold grilles igjen av Stortingets kontrollkomite i en ny åpen høring.

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken