RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: TV 2

Arbeidere presser Jens

Sist oppdatert:
Et nei til gasskraftverk på Mongstad truer arbeidsplassene i Nordhordaland, skriver Mongstad-arbeiderne i et åpent brev til statsministeren.

- Det er med bakgrunn i sikring av nåværende og fremtidige arbeidsplasser og industri i distriktet at vi ser det som svært viktig at kraftvarmeverket blir realisert, heter det i brevet, som er undertegnet av samtlige fire fagforeninger ved Mongstad-rafineriet.

Les hele brevet her

- Mongstad har vært i utvikling fra 1975. Hvis det blir nei til gasskraftverket, vil utviklingen vi har hatt siden 1975 stoppe opp, sier lederen for de YS-organiserte ved Mongstad-rafineriet, Jan-Eirik Feste, til TV 2 Nettavisen.

I forrige uke anbefalte Statens forurensingstilsyn regjeringen å si nei til bygging av gasskraftverket på Mongstad hvis det ikke ble bygget med CO2-rensing. Miljøvernminister Helen Bjørnøy sier hun vil følge rådet fra SFT.

Mongstad-arbeiderne håper likevel regjeringen vil si ja til bygging uten rensing.

-Vi føler at regjeringen rir på været. Jeg håper de tar en beslutning som gjør at verket blir bygget. Det er ikke bare for vår del, men for hele landet, sier Feste.

Han peker på at alternativet til gasskraftverket er å kjøpe strøm fra kullfyrte kraftverk i utlandet. Dessuten vil et gasskraftverk tilknyttet produksjonen på Mongstad utnytte energien på en bedre måte, hevder han.

- Ved vanlig gasskreftverk går varmen opp i lufta. Vi vil utnytte varmen fra kraftverket i ovnene som allerede i dag fyrtes med gass. Hadde dette kraftverket vært bygget i Spania hadde vi fått 410 millioner kroner i tilskudd fra EU, sier Feste.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere