RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ari: - Jeg stemmer Ap

Sist oppdatert:
Halv-kongelige Ari Behn flagger politisk standpunkt. - Kan bli en belastning for kongehuset, mener opposisjonen.

Innimellom signering av sin siste roman, forteller prinsesse Märthas ektemann helt åpent hvilket parti han stemmer på:

- Jeg har en fri rolle, altså jeg er forfatter. Jeg har ingen funksjon i kongehuset, jeg er gift med et medlem i kongefamilien. Og det er ingen hemmelighet at jeg stemmer Arbeiderpartiet. Så det står jeg for!, sa Behn til TV 2 Nyhetene.

Se hele Ari-invervjuet her.

Står for standpunktet sitt
Det var i 40 årsdagen til sin gode venn Trond Giske at prinsessegemalen flagget sitt politiske standpunkt. I en tale hyllet han Ap-statsråden og takket for at Giske hadde satt av tid til å snakke politikk med ham midt under en hektisk valgkamp i fjor.

Det har ikke tidligere skjedd at en som er tilknyttet kongefamilien, forteller åpent om sin partipreferanse.

- Jeg skjønner at kanskje noen vil lage debatt av det, og det er jo lov. All - hva heter det - åpenhet sånn som jeg ser på det, skammer ikke jeg meg over. Jeg har ikke noen følelser på at jeg ikke kan stå for det, sier Behn.

- Forstår du at noen kan reagere?

- Hva skal jeg si til det? Det er mange meninger om meg og hva jeg gjør, folk får gjerne diskutere meg, sier Behn.

Burde tatt hensyn
Opposisjonen på Stortinget reagerer momentant på uttalelsen, og frykter at sosialdemokraten Behn kan bli en belastning for Kongehuset.

Både Venstre-leder Lars Sponheim og Inge Lønning (H) i stortingets presidentskap er kritisk til at Ari Behn flagger sin politiske legning.

- Han kunne kanskje tatt noe mer hensyn til familien han er blitt en del. Det blir fort en kostnad for kongehuset, som for meg virker uklok, sier Sponheim som legger til at han er bekymret for den kommende generasjonen i kongehuset.

- En statsråd bør for det første ikke ha altfor nært forhold til de kongelig. Og de kongelig og de som står dem nær bør ikke delta i en partipolitisk debatt og flagge sine standpunkter, sier Lønning.

Svarer kritikerne
Behn har fulgt med på siste dagers debatt om samrøret mellom kongehuset og profilerte mediefolk. Og han går nå i rette med kritikerne.

- Det jeg tenker på, det er at Norge er lite. Og jeg føler at man kan trekke linje til faktisk alle. Fra jeg debuterte som forfatter i 1999, så blir du ganske raskt kjent med mange mennesker. Kulturlivet er lite, og du treffer mediefolk, og de som intervjuer deg klokken 11 på formiddagen, de ser du på fest på kvelden. Det er veldig lite i Norge, og selvfølgelig krever det at alle tar ansvar, og at vi er profesjonelle i forhold til de enkelte rollene våre. Og det opplever jeg er viktig, selvfølgelig, sier Behn og fortsetter:.

- Men når det er sagt, så føler jeg det er så tendensiøst. Og dessverre så blir det sånn ofte i medievirkeligheten en form for tabloid vinkling, hvor du kan trekke ut alle mulige mennesker og sette dem sammen. For to år siden ble det sagt at nettverket rundt meg var så betydningsfullt, og Ole Paus klarte å si at han syntes den største faren i samfunnsutviklingen var maktbyggingen rundt meg. Og det synes jeg var utrolig at han synes det, og jeg må le av det. Samtidig var det et essay i Samtiden nå i sommer, hvor en sosiolog påpeker at det er ikke noen fare i det hele tatt. Så det var i år. Så jeg fikk lyst til å sende Ole Paus essayet til Samtiden. Så det går opp og ned, ikke sant. Den prinsippielle debatten, den er grei, og den må vi ta.

Les mer om kjendiser og kongelige her

Følg Side2 på mobilen

OPPDATERT PÅ SMS: Send kodeord «sladder» til 1984! (kr 4/pr mld)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere