*Nettavisen* Nyheter.

Åslaug Haga gjenvalgt som Sp-leder

KRISTIANSAND (TV 2 Nettavisen): Åslaug Haga ble i ettermiddag gjenvalg for to nye år som leder i Senterpartiet.

12.03.05 18:29

Hele sentralstyret i Senterpartiet stilte til gjenvalg. Landsmøtet gav sin samtykke til at alle fikk to nye år som tillitsvalgte i sentralstyret.

Sentralstyret for perioden 2005-2007 består av:

Leder: Åslaug Haga (Akershus)

1. nestleder: Lars Peder Brekk (Nord-Trøndelag)

2. nestleder: Liv Signe Navarsete (Sogn og Fjordane)

Styremedlemmer: Cecilie Hansen (Finnmark), Ola T. Heggem (Møre og Romsdal), Jørn Holene (Østfold), Per J. Jordal (Hordaland), Torunn Hovde Kaasa (Telemark) og Anne Tingelstad Wøien (Oppland).

185 av 199 delegater stemte for Haga som ny leder. To stemmer ble forkastet, og én stemte blankt.

- Avhengig av støtte
Etter at gjenvalget var et faktum ble lederen møtt av trampeklapp fra delegatene. Åslaug Haga var rørt over entusiasmen hun opplever i partiet.

- Da jeg sa ja til å stille til valg som leder av Senterpartiet for to år siden, var jeg skeptisk. Jeg fant fort ut av vervet var fantastisk mer morsomt enn jeg hadde forestilt meg. Det skyldes at dere gir meg den støtten jeg er avhengig av hver eneste dag for å kunne gjøre en jobb som Senterparti-leder. Jeg føler stor trygghet som leder, og nå gleder jeg meg til to nye år, sa Haga til landsmøtedelegatene.

Vil ha innflytelse
- Sammen er vi gode, og vi har et godt fundament å bygge videre på. Nå skal vi gå ut og møte folket over hele landet og fortelle dem hva de kan forvente av Senterpartiet de neste fire årene. Forhåpentligvis kommer partiet styrket ut av valget, og inn i regjeringsposisjon - dersom vi føler partiet kan utøver innflytelse, sa Haga til landsmøtedelegatene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.