RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Åslaug Hagas tale

Her er talen der Åslaug Haga forteller hvorfor hun trekke seg.

- Siden jeg ikke tar gjenvalg Stortinget i 2009, har jeg gjort et valg som innebærer at jeg ikke tar gjenvalg som partileder på landsmøtet vårt i mars til neste år, sa Senterpartileder Åslaug Haga til partiets landsstyremøte, samlet på Gardermoen 11. april.

- Jeg har vært så heldig å ha hatt Akershus-mandatet i to perioder når vi kommer til 2009. Nå skal andre slippe til. Jeg stille altså ikke til gjenvalg. Som stortingsrepresentanter skal vi være ombud for de som har valgt oss. Dette skal det aldri gå rutine i. Et levende folkestyre krever max dedikerte mennesker som er opptatt av å forsvare tillit hver eneste dag, sa Haga.

- Jeg har sitti i partiledelsen i 10 år – fire som nestleder, seks som leder. Det er riktig å slippe nye krefter til. – Og jeg er stolt av at det er folk som er klare til å ta over.

- Jeg har brukt min tid som leder til å samle partiet og å ta oss inn i en ny og historisk samarbeidsrelasjon. Jeg er stolt av det vi har fått til. Vi er et samlet parti etter to og et halvt år i ei sentrum-venstre-regjering. Partiet er enig med seg sjøl – jeg er helt sikker på at det er en riktig konstellasjon for partiet. Før vi gikk i regjering kommenterte jeg meningsmålinger under sperregrensen til stadighet, etter regjeringsdannelsen har det ikke vært en eneste, sa Åslaug Haga.

- Når dette er sagt, husk at jeg er leder til mars 2009. Jeg skal ikke legge inn årene før det. Hvis den nye partiledelsen ønsker at jeg skal fortsette som statsråd, vil jeg gjerne gjøre det. – Og skulle vi forhandle Soria Moria 2 høsten 2009, stiller jeg gjerne med min erfaring.

- Det har imidlertid vært fantastisk givende år og jeg har opplevd mye, men nå vil jeg spille på flere strenger i meg sjøl. Jeg ønsker mer tid til musikk og til å ha fritid. Mer tid til venner – og jeg skal ha kjøkkenhage! Jeg legger heller ikke skjul på at jeg ser fram til å slippe at det er media som former inntrykket av hvem jeg er.

- Jeg skal bruke de neste månedene på å legge et best mulig grunnlag for at en ny partiledelse skal kassere inn en sier i 2009 – det betyr bla at jeg skal gjøre mitt ytterste for å bidra til et solid jordbruksoppgjør, et nytt løft i kommuneøkonomien og rammer for ny transportplan som tar samferdselsutfordringene på alvor framover. Der satsing på vei og bane – skal betraktes som investeringer for framtida – og ikke som penger som farer gjennom et statsbudsjett og blir borte. Og ikke minst har jeg et stort prosjekt med å bygge bro fra den fossile til den fornybare tidsalder, sa Åslaug Haga.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere