RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

AUF lei av borgerlig «surmuling»

Foto: Aas, Erlend (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

UF-leder Eskil Pedersen mener de borgerlige partiene skremmer med skremsler om rødgrønn skremming.

Skremmedebatten fra valgkampen fikk sette sitt preg på diskusjonene mellom lederne for de ulike ungdomspartiene under første dag av Arendalsuka onsdag.

- I motsetning til Høyre, tåler vi debatt. Vi surmuler ikke og roper om skremselspropaganda hver gang våre motstandere kritiserer oss, sa Pedersen.

Unge Høyres Paul Joakim Sandøy kontret med en rekke avisoppslag med rødgrønne toppolitikere som i sterke ordelag advarer om farene som venter Norge med Erna Solberg som statsminister.

- Det er et retningsvalg for Norge. Mye står på spill. Det blir ikke et helvete over natta, men vi aner to forskjellige land langt der framme, svarte Pedersen.

Også tematisk minnet debatten om den rikspolitiske, med ordskifter om skatt og velferd, helsekøer og privatisering. Men da KrFUs Elisabeth Løland og Unge Venstres Sveinung Rotevatn begynte å snakke om kutt i sykelønnsordningen steg temperaturen.

Rotevatn slo fast at debatten om hvilke offentlige utgifter som bør kuttes, må komme nå, fordi Norge går i minus i 2025, som han uttrykte det.

- Jeg kan si en ting helt sikkert: Dersom den rødgrønne regjeringen blir gjenvalgt, skal det ikke kuttes i sykelønna, fastslo AUF-leder Eskil Pedersen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere