RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Avviser Frp-kopiering

Sist oppdatert:
Ap-toppene fnyser av at de ute etter å stjele hjertesakene til Frp.

OSLO ARBEIDERSAMFUNN (Nettavisen): Med løftet om en storstilt satsning på samferdsel går Jens Stoltenberg (Ap) for andre dag på rad inn på Frps hjertesaker. Onsdag vedtok han å stramme inn asylstrømmen til Norge.

Men statsministeren avviser at han er på vei inn i ”Frp-land”.

- Alle som har fulgt med på våre møter vet at det har vært et enormt rop i Ap om at vi nå må ruste opp veiene våre. Vi har alltid vært opptatt av samferdsel og har tatt store løft før. Jeg tenker blant annet på innsatsen til tidligere samferdselsminister Kjell Opseth, sier Stoltenberg.

- Men både samferdsel og innvandring er gode valgkampsaker?

- Samferdsel handler om miljø, fremkommelighet og trafikksikkerhet. Jeg har aldri likt ordet ”valgkampsak”. Ap består av en masse hardt-arbeidende mennesker. De er opptatte av at folk dør på veiene og klima.

Stoltenberg er heller ikke enig i at Ap adopterer Frps innvandringspolitikk.

- Vi har strammet inn asylreglene for at de som blir forfulgt skal få beskyttelse. Frp vil ikke følge internasjonale avtaler om flyktningepolitikk og de har en helt annen integreringspolitikk enn Ap, sier han.

- Vi er et samferdselsparti
Partisekretær Martin Kolberg i Ap er helt enig med Jens Stoltenberg i at de ikke lar seg styre av Frp.

- Dette har ikke noe å gjøre med Frp overhodet. Vi tenker ikke på Frp i det hele tatt, sier Kolberg til Nettavisen.

IKKE FRP-KOPI: Partisekretær Martin Kolberg er enig med Jens Stoltenberg i at de ikke lar seg styre av Frp.
IKKE FRP-KOPI: Partisekretær Martin Kolberg er enig med Jens Stoltenberg i at de ikke lar seg styre av Frp.

Han sier at Ap alltid har vært et samferdselsparti.

- Det er veldig rart at det aldri har kommet fram. Vi har innfridd transportplanen fra første minutt. Vi har en mye sterkere samferdselspolitikk enn Frp, sier Kolberg.

- Titalls milliarder
Stoltenberg vil ha et samferdselsløft på samme måte som de rødgrønne har gjennomført barnehageløftet. Han lovet «et vesentlig høyere bevilgningsnivå enn i dag» med flere titalls milliarder kroner mer på vei og jernbane i de neste ti årene.

Stoltenberg lanserte samferdselsløftet på Aps landsstyremøte i Oslo torsdag.

Hilser Jens velkommen
Samferdselspolitisk talsmann Per Sandberg i Frp sier at han er glad for at Jens Stoltenberg lover å gjennomføre Frps løsninger i samferdselspolitikken.

- Jeg er svært glad for at Jens Stoltenberg nå snur og innser at Frp hele tiden har hatt rett. Men jeg skjønner ikke hvorfor folk skal velge en blek Frp-kopi når de kan velge originalen. Det er en kjensgjerning at dårlige kopier ikke holder i lengden, skriver Sandberg i en pressemelding.

- Smiler litt
Samtidig synes Sandberg at Stoltenbergs forslag er litt komisk.

Jeg må nesten smile litt av Jens Stoltenberg, for det må være pinlig for han å foreslå dette etter å ha skjelt ut Frp i mange år for nøyaktig de samme forslagene. Senest i sommer kritiserte Ap oss for å ville bruke utenlandsk arbeidskraft for å bygge ut veinettet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere