*Nettavisen* Nyheter.

Bamseklem og bæsje-metafor

Foto: Jarl Fr. Erichsen (Scanpix)

Olaf Thommessen ble i kveld takket av som nestleder i Venstre. Det skjedde med en metafor om avføring og en real bamseklem fra partileder Lars Sponheim.

13.04.08 17:32

SUNDVOLDEN (Nettavisen): -Gi han en klem! ropte kjendisadvokat Abid Q. Raja fra salen da Lars Sponheim skulle takke av Venstres nylig avgåtte nestleder Olaf Thommessen. Thommessen gikk spontant til Sponheim, som ga Thommessen en real bamseklem.

Les også: - Tøys at jeg ble operert

Sponheim og bæsj
Sponheim innledet sin takketale til Thommessen med å fortelle at striden mellom dem var overdrevet av mediene. Thommessen var derimot ikke like vennligsinnet ovenfor Sponheim.

- Det er en anekdote jeg har tenkt litt på når det gjelder Venstre, Lars og meg. Den er om en liten fugl som blir så iskald at den holder på å dø av frost. Så kommer det en ku og bæsjer på den. Da får den varm avføring rundt seg og blir god og varm, og synger og lever. Men så kommer det en katt og drar fuglen ut av avføringen og spiser den, sa Thommessen før han fortsatte:

- Det er ikke alltid de som driter på deg som vil deg noe vondt, og det er ikke alltid de som drar deg ut av dritten, som vil deg noe godt, sa Thommessen om Sponheim og seg selv.

Til Nettavisen utdyper Thommessen hva han mente med historien.

- Lars er jo kua, også er katten alle de som har forsøkt å dra meg ut av dritten til egen vinning. Jeg er fuglen, og jeg vil fortsette å synge, sier han.

Sponheim ønsket ikke å gi noen kommentarer til Nettavisen etter Thommessens bæsje-metafor i kveld.

Fire år med lederstrid
I 2004 ble Thommessen forsøkt lansert som motkandidat mot Sponheim som Venstre-leder.

Thommessen gikk av som Venstre-nestleder under landsmøtet til partiet i dag, etter fire år som 2. nestleder under Lars Sponheim. Sponheim har gjentatte ganger i denne perioden kritisert Thommessen. Flere ganger har Sponheim offentlig gått ut og sagt at Thommessen ikke ville være skikket som Venstre-leder.

Fra arkivet: Sponheim avlyser bukkekamp

- Motgangen har du ikke fortjent, Olaf

Det var en tydelig rørt Sponheim som pratet om sykdomsperioden Thommessen hadde etter slaget han fikk i september 2005.

- Du har hatt en del motgang i livet som du søren ikke har fortjent. Det har du ikke, Olaf. Og du skal vite at uansett hva, så har du en plass i Venstre og venner her i Venstre, sa Sponheim.

- Du er en god gutt!
Sponheim ga sin avtroppende nestleder en rosende omtale.

- Olaf har vært i Venstres sentrale ledelse i tilsammen seks år. Du har vært en styrke og hatt mye å bidra med på dine områder. Men sterke mennesker i tøffe tak, kan fort også gi tøffe situasjoner.

- Du er en god gutt, Olaf! erklærte Sponheim til trampeklapp fra den feststemte salen.

Takket også av Kvassheim
Også Gunnar Kvassheim ble i kveld takket av fra alle formelle verv i partiet. Sponheim takket Kvassheim for alle gode råd han hadde gitt.

- Du har vært en av mine beste rådgivere og støttespillere gjennom alle år, Gunnar. Han har vært mer betydningsfull for at Venstre er der vi er i dag enn hva de fleste i denne salen vet, sa Sponheim.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag