Barker samme i kveld

Har 366 rødgrønne dager vært lykke eller katastrofe for kongeriket? Alle partilederne barker sammen onsdag kveld.

18.10.06 23:15

Den rødgrønne regjeringen har regjert i ett år. Men har den gjort en god jobb? Det er blant spørsmålene Siv Jensen, Jens Stoltenberg, Erna Solberg, Kristin Halvorsen, Åslaug Haga, Dagfinn Høybråten og Lars Sponheim skal besvare i Holmgang.

Mistet flertallet
I forbindelse med ettårsdagen har regjeringen lagt frem en skryteliste på 157 punkter, og tirsdag var det stor pølsefest . Men ifølge meningsmålingene har regjeringspartiene mistet flertallet på Stortinget. Hvorfor har regjeringen mistet så mange velgere hvis den gjør en god jobb? spør Oddvar Stenstrøm på TV 2 i kveld.

Regjeringen lovet å forandre Norge. Fordelingen skulle bli mer rettferdig. Men nå blir regjeringen til og med kritisert av konservative økonomiprofessorer som sier at skattepolitikken favoriserer de rike.

Onsdag ettermiddag gikk opposisjonen i Stortinget av av skaftet fordi regjeringen informerte dem via media og en pressekonferanse i Stotingets vandrehall om at de ikke vil sende norske styrker til Sør-Afghanistan.

For dårlig?
Opposisjonen beskylder regjeringen for flere løftebrudd. Og mye av bråket skyldes at regjeringen har ertet på seg sine egne. Har regjeringen for dårlig kontakt med grasrota?

Aftenposten karakteriserte vedtaket om å bygge gasskraftverk på Mongstad uten CO2-rensing de fire første årene som det største løftebruddet i nyere norsk politisk historie. Er det en riktig karakteristikk? Dette er blant spørsmålene Stenstrøm vi ha svar på.

Etter debatten kan du gå inn på Nettavisen og si hvem DU mener vant debatten.

Nettavisen følger debatten live og får reaksjonene etterpå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.