RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnehagekart på nettet

Sist oppdatert:
Her kan du sjekke om regjeringen klarer å holde løftet om full barnehagedekning i din kommune.

- Denne regjeringen er veldig, veldig, veldig opptatt av barnehager, sa statsminister Jens Stoltenberg før han i formiddag presenterte regjeringens nye interaktive kart over barnehageutviklingen i Norge.

På kartet finner man opplysninger om barnehagedekning, søknadstall og ventelister for alle kommunene som har levert tall. Ifølge oversikten vil 294 kommuner med sikkerhet oppnå full barnehagedekning i løpet av året.

- For å få best mulig oversikt over arbeidet har vi laget dette kartet, sa Stoltenberg, som kalte arbeidet med å oppnå full dekning en «nasjonal dugnad». Sammen med kunnskapsminister Øystein Djupedal hadde han tatt turen til Rolvsrud barnehage i Lørenskog for å presentere kartet.

- Inspirasjon
- Dette kartet vil være en inspirasjon for de kommunene som har oppnådd full barnehagedekning, og også for dem som sliter med å nå målene, sier Djupedal til Nettavisen. Han kan ikke love at alle barn som ønsker det vil få barnehageplass i år.

- Om det blir noen få tusen barn som ikke får plass så har det uansett vært en formidabel utvikling, sier Djupedal. Han reagerte med forferdelse på søndagens nyhet om at en barnehage i Oslo nærmest hadde rast sammen.
- Det er en hendelse som selvfølgelig ikke skal skje, sier Djupedal, som ikke har oversikt om hva som vil skje med barna som skulle ha gått i brakkebarnehagene som nå er stengt.
- Oslo kommune undersøker disse barnehagene nå, og vi vil oppfordre andre kommuner med slike bygg om å gjøre det samme.

Herkan du sjekke barnehagedekningen i din kommune. Oversikten oppdateres ukentlig.

PS: Hvis du lurer på hvorfor Kunnskapsdepartementets kart sier at det er 445 kommuner i Norge, mot 431 som er det riktige tallet, så er forklaringen at hver av Oslos femten bydeler i oversikten teller som én kommune.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere