Gå til sidens hovedinnhold

Barnehagetvil for Jens

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) garanterer ikke full barnehagedekning innen 2008. SV-leder Kristin Halvorsen har sagt at hun vil gå av hvis ikke køen er fjernet om to år.

- Vi bygger jo flere barnehager, men det som viser seg et det er enda flere foreldre enn det vi trodde som ønsker barnehageplass. Det gjør at vi ikke er helt sikre på hvor mange som ønsker barnehageplass, sier Stoltenberg til NRK.

Halvorsens partikollega, kunnskapsminister Øystein Djupedal, sa tirsdag at han ikke verken kan garantere at barnehageprisen skal gå ytterligere ned i 2007, eller at regjeringen vil klare å gi 11.000 nye barn barnehageplass neste år.

Etter én måned i jobben ser SV-erne at det kan holde hardt å innfri barnehageløftene. Men Halvorsen holder overfor Dagsavisen fast på løftet som hun ga i «Utspørringen» i TV 2 i valgkampen om at hun vil gå av hvis ikke køene er borte om to år.

Kunnskapsministeren jobber på spreng for å få kommunene til å bygge flere barnehager, og denne uka satte han ned et barnehageutvalg som skal rapportere direkte til ham om utviklingen innen barnehagesektoren.

Regjeringens problem er at stadig at stadig flere foreldre ønsker full barnehageplass for sine barn når barnehageprisen går ned. Fra nytt år vil en barnehageplass koste 2250 kroner.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg