RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Barnesminke kan være farlig

Sist oppdatert:
Sminke som selges i leketøysbutikkene kan inneholde hormonforstyrrende kjemikalier.

(SIDE2): Det mistenkes at fire typer av en gruppe konserveringsmidler kalt parabener kan være farlig, skriver den danske avisen Jyllandsposten.

Finnes i sminke til barn
Disse fire parabenene finnes i blant annet barnesminke og det mangler ennå dokumentasjon fra EUs Vitenskapelige Komite for at de ikke er hormonforstyrrende. Det finnes en mistanke om at de blant annet kan påvirke evnen til å få barn.

I landsdekkende leketøysbutikker som BR og Toys R Us finnes et stort utvalg af farvestrålende barnekosmetik, som inneholder parabenene, skriver avisen.

Også i Norge
Det er grunn til å tro at mye av den samme barnesminken med de ennå ikke godkjente stoffene også selges i norske leketøysbutikker.

Ikke dokumentert ufarlige
Mistanken har ikke fått Miljøstyrelsen i Danmark til å forby produkter med parabener, men de innrømmer at det fortsatt mangler dokumentasjon på at disse er ufarlige.

Hormonforstyrrende stoffer har langt større effekt på barn enn på voksne, ifølge den danske legen Henrik Leffers, som er forskningsjef på danske Rikshospitalets Avdeling for Vekst og Reproduksjon.

Hva er parabener?
Parabener er en gruppe av konserveringsmidler, som blant annet finnes i medisinske preparater og kosmetiske produkter. De hører til blant de hyppigst anvendte konserveringsmidlene.Parabener dreber eller hemmer tilveksten af bakterier, gjær- og muggsopp.

LES MER HELSE HER

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere