RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Begravde moren for flott – fikk fyken

Sist oppdatert:
Det å være høyt på strå i kinesisk politikk er ikke ensbetydende med ekstravaganse.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den tidligere sjefen for motorveimyndighetene i Guangdong, Xie Pingfa, ble både kastet ut av kommunistpartiet samt degradert etter at han sørget for at moren fikk en storslått begravelse, ifølge Reuters.

NA24 - din næringslivsavis

Xie organiserte begravelsen slik at over 1.000 mennesker, inkludert åtte myndighetspersoner og ansatte i motorveiadministrasjonen, kunne delta i morens begravelse.

Fikk sparken
Han hadde i tillegg ordnet det slik at over 100 personer fikk delta på en bankett i etterkant, hvor de også ga fra seg pengegaver.

Den ekstravagante begravelsen fyrte opp sinnet hos de lokale innbyggerne, som igjen førte til at Xie fik sparken fra kommunistpartiet for å ha brutt med partiets regler om selvdisiplin og integritet for embetsfolk.

Tar korrupsjon
Det kinesiske kommunistpartiet med president Hu Jintao i spissen har den siste tiden trappet opp kampen mot korrupsjon.

Blant lederne som har fått smake Kinas opptrapping er den tidligere sjefen for partiet i Shanghai, Beijings tidligere viseborgermester, landets tidligere statistikkminister og tidligere finansminister Jin Renqing.

I tillegg ble den tidligere partisjefen i Jinan dømt til dødsstraff etter at han hadde drept sin elskerinne med en bilbombe da han hadde gått lei av hennes mas etter penger.

Ifølge nyhetsbyrået Xinhua ble over 110.000 partimedlemmer straffet for korrupsjon i 2005, noe som tilsvarte 0,16 prosent av alle medlemmene. Antallet som ble straffet i fjor falt til rundt 90.000, noe som utgjorde 0,14 prosent av medlemstallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere