RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Brustad lære om marihuana

Ungdomspartiet til De Grønne ber helseminister Sylvia Brusta lære seg forskjellen på hamp og marihuana.

Ungdomspartiet reagerer sterkt på at Brustad sier nei til at norske bønder skal kunne industriell hamp.

- Brustad (Ap) uttaler seg i en tåke av uvitenhet og fordommer. Hun undervurderer hjernekapasiteten til det norske folket. Vi er smarte nok til å se forskjellen mellom industriell hamp og marihuana, skriver talsperson Sondre Båtstrand i Grønn Ungdom i en pressemelding.

Miljøpartiet De Grønnes ungdomsparti mener det er på høy tid at norske myndigheter lar bønder gjenoppta den tradisjonsrike hampedyrkingen. Men Statens legemiddelverk og helseministeren sier nei.

- Det er en risiko for at opphevelse av forbudet kan bli oppfattet som starten på en liberalisering av norsk narkotikapolitikk og et første skritt i retning av legalisering av cannabis, mener Sylvia Brustad.

Det er Båtstrand dypt uenig i.

- Hamp er en positiv plante for både bønder og miljø. Det er et voksende marked for de miljøvennlige og allsidige hampeproduktene, og det er synd og skam at Norge som eneste land i Europa forbyr bøndene og miljøet denne muligheten, sier Sondre Båtstrand.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere