*Nettavisen* Nyheter.

Ber Høyre droppe KrF og Venstre

Foto: Junge, Heiko (NTB scanpix)

Frp-topper ønsker ikke å regjere med det to småpartiene.

29.05.13 10:11

Halvparten av Fremskrittspartiets (Frp) listetopper er uenig med sin partiledelse og ønsker ikke å regjere sammen med Kristelig Folkeparti og Venstre dersom de borgerlige vinner valget.

Hele ni av 19 Frp-listetopper ønsker en regjering bestående av Høyre og Frp, viser en ringerunde NRK har gjort.

Tre av de 19 listetoppene sier at de ønsker en firepartiregjering, mens sju mener det er for tidlig å si noe om saken før valgresultatet er klart.

Listetoppene tviler på at Fremskrittspartiet vil få gjennomslag for sine hjertesaker som strengere innvandringspolitikk og veibygging uten bompenger dersom de må forholde seg til KrF og Venstre i regjering.

- Jeg tror det er en forutsetning for at vi skal få gjort noe i regjering, sier stortingsrepresentant Ulf Leirstein.

Resultatet av undersøkelsen viser at halvparten av listetoppene dermed er uenige med sin egen partiledelse, som sier de ønsker å danne regjering med alle partier på borgerlig side.

- Fremskrittspartiet har hele tiden sagt at vi ønsker å samarbeide med alle de andre tre partiene, sa partileder Siv Jensen under partiets landsmøte i helgen.

Forrige måned svarte 20 av 30 sentralt plasserte tillitsvalgte i KrF at de ikke vil gå i regjering dersom Høyre og Frp har flertall alene. Tidligere har også Venstre-leder Trine Skei Grande sagt at det er lite sannsynlig at Venstre vil dele regjeringskontorer med Frp.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.