*Nettavisen* Nyheter.

Ber innvandrer- foreldre ta affære etter ransbølge

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (Scanpix)

Statsminister Erna Solberg (H) ber foreldregenerasjonen i innvandrermiljøet ta affære etter ransbølgen i Oslo i år.

19.11.13 21:25

I oktober ble det i gjennomsnitt begått fire ran hver dag, og med til sammen 120 ran i oktober er Oslo verst av de nordiske hovedstedene. Det var 78 ran i København og 63 i Stockholm i oktober, ifølge tall VG har hentet inn. Det melder NTB.

- Det er i så fall er utrolig trist hvis det stemmer, sier statsminister Erna Solberg (H) til Dagsavisen. Hun understreker at hun ikke selv kan gå god for tallene.

- Jeg synes oppfordringen som kom nå lokalt fra foreldre om å mobilisere innvandrerforeldre er viktig. Man må slå ned på dette, også fra foreldregenerasjonen i innvandrermiljøet sin side, for å få stoppet denne atferden, sier Solberg.

Solberg sier hun mener det er viktig at ungdommene lærer seg hva konsekvensene av å bli dømt for et ran kan bli.

- Det betyr betydelige begrensninger. Det er ikke sikkert du får reise til USA. Sertifikatet ditt kan bli utsatt i tid. Man må bruke disse virkemidlene for å stoppe det som kan oppfattes som en litt uskyldig start inn mot en kriminell løpebane, sier Solberg.

Fire pågrepet etter ransforsøk i Oslo
Fire menn ble natt til mandag pågrepet etter et nok ett ransforsøk på Grünerløkka i Oslo.

Ved 3.30-tiden natt til mandag ble en mann forsøkt ranet av fire menn i Thorvald Meyers gate i Oslo. Det ble ikke brukt våpen og de fire klarte ikke å få med seg noe. Kort tid etter meldingen ble fire menn som svarte til beskrivelsen av gjerningsmennene funnet av en politipatrulje i nærheten.

- Det dreier seg om fire unge menn av utenlandsk opprinnelse. Alle er kjent fra politiet fra før for ran og ransforsøk. De er tatt inn til arresten, sier operasjonsleder Tore Solberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Tre av de fire er i 20-årene, mens fjerdemann er i begynnelsen av 30-årene. (NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag