RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Solberg boikotte OL i Sotsji

Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Arbeiderpartiets homonettverk mener statsminister Erna Solberg bør droppe turen til vinter-OL.

Arbeiderpartiets homonettverk mener statsminister Erna Solberg bør droppe turen til vinter-OL i Sotsji på grunn av Russlands behandling av homofile. Solberg sier hun likevel vil delta.

- OL er et politisk arrangement selv om IOC sier noe annet. Bak den sminkede fasaden som Russland nå skaper, skjuler det seg et land som ikke anerkjenner menneskerettighetene og ytringsfrihet, sier Gard Realf Sandaker-Nielsen i Arbeiderpartiets Homonettverk til NRK.

Russland har nylig vedtatt en lov som innebærer at homofile ikke kan vise sin legning offentlig, fordi det kan være egnet til å skade barn og unge.

Solberg sier hun likevel vil delta på arrangementet noen dager.

- Jeg har vurdert det sånn at det er veldig viktig at vi tar opp menneskerettighetsspørsmål med Russland, og det gjør vi hver eneste gang vi møter russiske politikere og representanter for russiske myndigheter. Jeg er litt forbauset over at Arbeiderpartiet mener den beste måten å fremme menneskerettigheter i et annet land på, er å boikotte sportsbegivenheter av denne typen, sier Solberg til NRK. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere