*Nettavisen* Nyheter.

Ber Solberg boikotte OL i Sotsji

Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Arbeiderpartiets homonettverk mener statsminister Erna Solberg bør droppe turen til vinter-OL.

01.07.14 15:04

Arbeiderpartiets homonettverk mener statsminister Erna Solberg bør droppe turen til vinter-OL i Sotsji på grunn av Russlands behandling av homofile. Solberg sier hun likevel vil delta.

- OL er et politisk arrangement selv om IOC sier noe annet. Bak den sminkede fasaden som Russland nå skaper, skjuler det seg et land som ikke anerkjenner menneskerettighetene og ytringsfrihet, sier Gard Realf Sandaker-Nielsen i Arbeiderpartiets Homonettverk til NRK.

Russland har nylig vedtatt en lov som innebærer at homofile ikke kan vise sin legning offentlig, fordi det kan være egnet til å skade barn og unge.

Solberg sier hun likevel vil delta på arrangementet noen dager.

- Jeg har vurdert det sånn at det er veldig viktig at vi tar opp menneskerettighetsspørsmål med Russland, og det gjør vi hver eneste gang vi møter russiske politikere og representanter for russiske myndigheter. Jeg er litt forbauset over at Arbeiderpartiet mener den beste måten å fremme menneskerettigheter i et annet land på, er å boikotte sportsbegivenheter av denne typen, sier Solberg til NRK. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag