RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ber Stoltenberg skjerpe seg

Foto: Scanpix/Bjørn Sigurdsøn
Sist oppdatert:
Partikollegene mener statsminister Jens Stoltenberg er svak, uklar og konfliktsky.

Regjeringspartienes stortingsgrupper krever å bli rådført i større grad for å unngå en ny skandale à la Statoil, skriver Dagbladet.

Denne uken skal Aps gruppeledelse på Stortinget ha gitt Jens Stoltenberg en ordre om å skjerpe både den formelle og den uformelle kontakten med stortingsgruppa. De andre partiene krever det samme ifølge sentrale kilder i regjeringspartiene på Stortinget og statsministerens kontor.

Særlig Oddfjell-saken og etterspillet etter denne har skapt vondt blod i regjeringen. Senterpartister mener statsministeren dolket Odd Roger Enoksen i ryggen ved å beordre ham til å vrake Oddfjell. I SV rister folk på hodet av regjeringens mangel på politisk bakkekontakt i saken.

I Ap mener folk at Stoltenberg burde ha lært etter forrige statsministerperiode. Han får kritikk for å være ukonsentrert om viktige saker, for å mangle forståelse for hvilke saker som trenger trygg forankring i partiet, og at ikke å ta nødvendige runder før endelige beslutninger tas.

- Formelt sett har ikke Stortinget noen rolle i utnevnelsen av styreleder i Statoil. Men det er nettopp i slike saker at Jens ikke har den nødvendige følingen med grasrota i partiet. Da trenger han oss, sier en sentral Ap-politiker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere