Gå til sidens hovedinnhold

Biffen din forurenser

For hver kilo biff du spiser, slippes det ut 20 kilo CO2 til atmosfæren.

Miljøverndepartementet vurderer å innføre CO2-merking av mat. Miljøvernorganisasjonene mener det er på høy tid, melder Kanal24.

- Det vi helst vil se, er hvor mange kilo CO2 som slippes ut for å produsere en kilo av hver vare, sier Mekonnen Germiso i Framtiden i våre hender til Kanal 24.

En kilo oksekjøtt koster miljøet 20 kilo CO2. En kilo gulrøtter derimot, gir bare 300 gram forurensende CO2 til atmosfæren.

- Dette er et veldig godt innspill. Vi vil se på forslaget, og ta det med i arbeidet med å få en bedre miljømerking, sier Henriette Westhrin i Miljøverndepartementet til Kanal 24.

Hun kan ikke tidfeste når slik merking eventuelt kan bli innført.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her