RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bilistene må betale

Bomringinntekter vil gå til styrking av kollektivtilbudet i Oslo og Akershus.

(iOslo): De nye og høyere takstene i bomringen rundt Oslo vil for det meste gå til å styrke T-banen i Oslo og bussruter i Akershus. Regjeringen har i forslaget til revidert nasjonalbudsjett allerede begynt å bruke av bompengene som ruller inn i Oslopakke 3 fra 1. juli.

Departementet tar nå bompenger fra trafikantene i bruk for å styrke T- banen og bussrutene i Akershus etter lokale prioriteringer for 85 millioner kroner i år.

T-banen rustes opp
En sum på 60 millioner kroner er satt av til investeringer på T-banen i Oslo, men 150 millioner av de 310 millioner bompengekronene skal brukes til å bygge om og bygge nye bomstasjoner for det nye systemet i Oslopakke 3, ifølge NRK Østlandssendingen.

Fordoblet rutetilbud
Trafikkselskapet Ruter skal bruke pengene til den planlagte fordobling av rutetilbudet på Grorudbanen og Furusetbanen i Oslo som krever nye vogsnsett som må bestilles i år, men krever ikke bompenger i år. Samferdselsdepartementet varsler at det vil komme tilbake til finansieringen av de nye vognene til tiltaksplanen for Oslopakke 3 blir lagt fra til høsten.

Hva med toget?
Et nytt dobbeltspor mellom Oslo og Ski som har vært planlagt i snart 20 år, men det er ingen penger til dobbeltporet i det reviderte samferdselsbudsjettet. Det jobbes hardt for å få dobbeltsporet inn i nasjonal transportplan til høsten.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere