RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnøy krever ren opprydning

Sist oppdatert:
Miljøvernministeren forutsetter at Oslo havn dekker til bunnen i indre Oslofjord med rene masser etter at den giftige leira er gravd opp. Se Web-TV.

Søndag fortalte TV 2 Nyhetene at Oslo havn ikke vil dekke til bunnen i Oslofjorden med rene masser etter at giftig leire blir gravd opp - noe som kan gjøre bunnen ti ganger giftigere enn tidligere.

Om tre uker starter arbeidet med å fjerne inntil en million kubikkmeter av den sterkt forurensede leiren i indre Oslofjord.

Ifølge Statens forurensingstilsyn (SFT) må bunnen dekkes med nye rene masser for å hindre spredning av miljøgifter. Men Oslo havn vil ikke dekke til bunnen med rene masser etter at mudringen er ferdig.

Det har fått miljøvernminister Bjørnøy til å reagere.

- Opprydningen i Oslofjorden er nødvendig, og det er en forutsetning at den dekkes til med ren masse, både i selve deponistedet der det skal ned i jorda og i opprydningen i Oslofjorden ellers. Det er en forutsetning SFT har stilt og som jeg forutsetter blir gjort, sier Bjørnøy til TV 2 Nyhetene.

SV-statsråden sier at hun vil passe på at den giftige leira blir håndtert på riktig måte.

- Jeg vil følge saken nøye, og også be SFT følge saken nøye, fordi miljøgifter er et temaområdene vi har høy prioritet på, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere