RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bjørnøys tabbesvar

Sist oppdatert:
Det var aldri aktuelt for Vinje kommune å kjøpe Vestre Vollane, slik miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) ga inntrykk av i Stortinget.

Da Bjørnøy orienterte Stortinget om Vestre Vollane på Hardangervidda onsdag 9. november, sa hun at hun var kjent med at Vinje kommune var i dialog med selger om eiendommen Vestre Vollane.

- Jeg ser dette som svært positivt, og avventer resultatet av denne dialogen. Dersom eierne skulle være villige til å selge til det offentlige for en akseptabel pris, vil regjeringen selvsagt vurdere dette seriøst, sa statsråden da hun fikk spørsmål om kjøpet i Stortingets spørretime.

Men nå viser det seg at det aldri har vært aktuelt for Vinje kommune å være med på et kjøp av den 146.000 mål store eiendommen i hjertet av Hardangervidda.

- Vi var ikke involvert i kjøpet. Det har vi ikke økonomisk mulighet til, sier ordfører Arne Vinje (SV) i Vinje kommune til TV 2 Nettavisen.

- Synes du som SV-ordfører at din partifelle Helen Bjørnøy har gjort en god jobb i denne saken?

- Jeg tror ikke hun var tilstrekkelig klar over at et kjøp var for seint, sier Vinje.

Venter på svar
Bjørnøy må svare Stortinget med Jan Tore Sanner (H) i spissen innen sju dager om hun har gitt Stortinget feil informasjon om budrunden på Vestre Vollane i forrige uke.

- Jeg fikk absolutt inntrykk av at samhandlingen mellom miljøvernministeren og Vinje kommune var en dialog om kjøp, sier lederen for Stortingets miljøkomité, Gunnar Kvassheim (V) til TV 2 Nettavisen.

Kvassheim foreslo forrige torsdag at Stortinget skulle be regjeringen gå i dialog med megleren med sikte på at staten skulle kjøpe vidde-perlen.

SVs Heidi Sørensen er oppnevnt som saksordfører for behandlingen i komiteen. Sørensen, som selv var aktuell som miljøvernminister, får dermed ansvaret for å håndtere den sterke kritikken mot partiets egen statsråd.

- Vurderte å kjøpe
Miljøvernminister Helen Bjørnøy (SV) sa til Stortinget sist onsdag at regjeringen ville vurdere å kjøpe naturperlen på Hardangervidda.

Staten bød 25 millioner kroner i forrige uke, men da var toget i realiteten gått. Da pågikk nemlig en lukket budrunde blant dem som hadde bydd mest innen første budfrist. Staten hadde ikke lagt inn bud tidsnok, og var følgelig ikke med i andre runde da eiendommen fredag ble solgt for 111 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere