*Nettavisen* Nyheter.

Blå bølge på ny meningsmåling

Foto: Lise Åserud (Scanpix)

De rødgrønne taper terreng, mens Frp og Høyre går kraftig fram på en ny meningsmåling.

21.01.08 08:42

Alle regjeringspartiene går kraftig tilbake, mens Frp og Høyre går kraftig fram på en meningsmåling InFact har gjort for VG. Ifølge målingen får partiene fra den rødgrønne regjeringen kun 70 representanter på Stortinget, mens de borgerlige får 99.

Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg tror velgerne har fått med seg at sentrale politikere i Ap, SV og Sp har tatt til orde for å øke skattenivået etter valget.

- Burde heiet
- Jeg burde egentlig heiet i mitt stille sinn på at de rødgrønne skal gå inn for skatteøkninger. Men det verste med dette er at det er dårlig for norsk økonomi. Jeg tror at folk er lei av fantasiløse politikere som ikke har andre løsninger enn å sende regningen til folk når det er mangel på arbeidskraft som er problemet, sier Erna Solberg til VG.

- Folk reagerer
- Folk reagerer på at politikerne ikke klarer å forvalte alle pengene de drar inn, men bare vil ha mer, sier Siv Jensen til avisa.

Statsminister Jens Stoltenberg er blant dem so har varslet at det kan bli høyere skattenivå i Norge etter 2009 - om de rødgrønne beholder makten.

Arbeiderpartiet får en oppslutning på 28,4 prosent, tilbake 2,8 prosentpoeng på InFact/VGs måling. SV får en oppslutning på 5,6 prosent, tilbake 0,9 prosentpoeng, mens Sp får en oppslutning på 6,1 prosent, tilbake 2,5 prosentpoeng. Høyre får en oppslutning på 20,6 prosent, fram 3,5. Fremskrittspartiet får en oppslutning på 24,7 prosent, fram 5,5.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.