RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Torgeir Bråthen, Nordlys

Ble beskyldt for badekarsex og fikk drapstrusler i posten

Sist oppdatert:
Line Miriam forteller om livet sammen med ektemann Per Sandberg.

FINNSNES (Nordlys): I en kronikk i dagens Nordlys tar fylkespolitiker Line Miriam Sandberg (Frp) et flengende oppgjør med politikkens skitne bakside.

- Jeg ble spurt om å skrive om hvordan det er å være profilert i politikken, og det har jeg gjort, sier Sandberg til Nordlys.

Resultatet er en usminket beskrivelse av hvordan hun har opplevd at hersketeknikker og ufine metoder florerer internt i partiet for at noen skal oppnå posisjoner og verv, mens andre skal hindres fra å komme fram.

«Rykter, usannheter, sex, slarv og kupping, grupperinger, nedlatenhet, press og løfter om posisjoner, salg av stemmer, kjøp av stemmer, sms-er som blir lagret for å brukes, mailer og fb-statuser som er sendt nattetid eller i sinne blir lagret for bruk, ja hele registeret kan bli ganske stygt og for utenforstående se ut som en dårlig såpeopera. Dette er dessverre politikkens skitne bakside til tider», skriver hun.

Ville rykter og historier
Hun forteller at det har versert utallige historier om hva hun selv skal ha vært med, både før og etter hun traff ektemannen Per Sandberg.

Blant annet en historie om at hun hadde en badeaffære på et hotell sammen med to partifeller i forbindelse med et fylkesting.

- Flere år seinere fikk Per høre denne historien om meg fra folk sentralt i partiet, og at det var vanlig at jeg gjorde dette på alle fylkesting. Nei, det har ikke vært enkelt. Jeg har bitt i meg mye sinne og fortvilelse, sier hun.

For ordens skyld gjør hun oppmerksom på at hele historien om badekaraffæren bunner i vitsing med en kollega.

- Det viser hvordan alt kan bli brukt mot deg. Jeg synes det aller verste er den systematiske arkiveringen av ting som gjøres for å ta knekken på folk seinere. Ting som er sagt i et ubetenksomt øyeblikk eller gjort i uformelle sammenhenger, også utenfor politikken. Dette er en ukultur og en ondskapsfullhet jeg ikke har ord for.

Skjermet
Per Sandberg sier han burde vært flinkere til å snakke om utfordringene hjemme.

- Mye av det hun skriver om har vi jo opplevd sammen. Jeg vet jo at det har vært situasjoner som har vært tung for henne, for eksempel da vi fikk trusselbrev i postkassen.

- Men det har vært ting hun ikke fortalte deg i en periode for å skjerme deg?

- Ja, jeg har forstått det det siste året. Det er mulig at jeg har vært for tøff.

- Hva mener du med det?

- At jeg har holdt for hardt på at hjemme skulle vi ikke drøfte for mye politikk. Vi ønsket jo å være profesjonelle i det at jeg ikke skulle blande meg i det som foregikk i Troms Frp. Men vi burde kanskje ha snakket mer sammen. Jeg har kanskje vært for tøff på det området, tenker jeg nå.

Stor påkjenning privat
Line Miriam Sandberg sier det må ryddes opp i denne ukulturen hvis folk skal orke å være politikere.

- Det indre liv i et parti er det som kan drepe deg. Feilsteg skal ikke brukes rått og brutalt av dine egne. Jeg kommer ikke til å tie. Jeg kommer til å konfrontere alle som farer med rykter og usannheter, sier hun.

Sandberg skriver også mye om belastningen å kombinere politikken med familielivet, og hvordan hun kontinuerlig prøver å beskytte den sju år gamle sønnen.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Flere ganger skal fremmede og psykisk ustabile personer ha dukket opp på trappa hjemme hos familien og drevet sjikane, også i guttungens påsyn.

- Klart han har opplevd det. Folk har satt seg på trappa og nektet å forlate. Det skjer noe med syke folk når det er stort trykk på en sak Per har frontet. De tror det er fritt fram.

Familien har også mottatt trusselbrev i posten.

- Med bilde av en pistol, og med bokstaver som er klippet og limt. Akkurat som du ser på film.

Sønnen får ikke se nyhetene
Etter dette installerte familien alarm, og sønnen får ikke hente annen post enn avisen. Han får heller ikke lov til å se nyhetene på TV og ikke se Skavlan fredag når Per Sandberg er gjest.

- Han skal ikke høre faren sin fortelle at han har vært på randen av selvmord.

Hun tror likevel ikke at sønnen er blitt preget av det som er skjedd, og av å ha to profilerte politikere som foreldre.

- Ikke ut over at han har et voksent språk med et veldig godt ordforråd. Jeg må også få understreke at vi får utrolig mange hyggelige henvendelser. 99 prosent av folk er hyggelige.

Sandberg sier hun lenge har vurdert om det er verdt å fortsette i politikken, og ikke konkludert hva hun gjør ved neste korsvei.

- Jeg skal gjøre det i løpet av et lite år, til neste nominasjon lokalt og i fylket, sier hun.

Les flere saker fra Nordlys!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere