RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Grøtt, Vegard (NTB scanpix)

Bøndene vil starte forhandlinger

Sist oppdatert:
- Bedre utgangspunkt enn i fjor, sier bondelagslederen.

Etter å ha satt seg inn i statens tilbud, har jordbrukets forhandlingsutvalg fredag besluttet å starte forhandlinger.

- Statens tilbud gir et bedre utgangspunkt for forhandlinger enn i fjor, selv om det er et stort sprik mellom tilbudet fra staten og kravet vårt. Vi vurderer det likevel dit hen at statens tilbud gir grunnlag for å starte forhandlinger, sier leder av jordbrukets forhandlingsutvalg, Nils T. Bjørke, som er leder i Norges Bondelag.

Staten presenterte sitt tilbud tirsdag, et tilbud som legger grunnlag for en inntektsvekst på 25.000 kroner pr. årsverk i jordbruket.

Til sammenligning innebar jordbrukets krav en inntektsvekst på 46.800 kroner per årsverk, med en ramme på 1,97 millioner kroner.

- Stort inntektsgap
Norges Bondelag skriver på sine nettsider fredag at det i dag er et stort inntektsgap mellom bønder og andre grupper i samfunnet.

- For å øke matproduksjonen i takt med befolkningsveksten må inntektsgapet til andre grupper tettes, heter det i begrunnelsen for kravet fra jordbruket.

- Den største utfordringen er det store spriket mellom tilbudet fra staten og kravet vårt spesielt på budsjettmidler, sier Bjørke i en uttalelse.

Forhandlingene med staten skal etter planen være avsluttet 16. mai.

Les også: Staten steiler over bøndenes krav

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere