RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik: - Meget gledelig

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
- Veldig gledelig, er statsminister Kjell Magne Bondeviks (KrF) første kommentar til fredspristildelingen.

- Jeg synes det er veldig gledelig at atomenergibyrået og Mohamed El Baradei har fått fredsprisen. Atomenergibyrået gjør et stort arbeid i å hindre spredning av atomvåpen mellom stater, sier statsminister Kjell Magne Bondevik.

Bondevik har truffet El Baradei flere ganger.

- Han er en veldig omtenksom mann med stor integritet. Han har vist stor tålmodighet og forhandlingsvilje i konfliktspørsmål. Det så vi i Irak-saken da han ba om at våpeninspektørene skulle få mer tid. Vi tror tildelingen vil tilskynde arbeidet med å hindre spredning av atomvåpen.

Ny giv for FN-avtale
Bondevik håper at utnevnelsen vil hjelpe FN med å komme til enighet om en avtale om nedrustnings- og ikkespredningsavtale for atomvåpen. Utenriksminister Jan Petersen (H) ledet i vår arbeidet med å sikre en slik avtale.

- Over 80 land ville støtte avtalen, men dessverre ble det ikke full oppslutning. Nå får vi håpe at de tar opp stafettpinnen. Det er viktig, spesielt med tanke på Iran, Nord-Korea og faren for terrorisme, sier Bondevik.

Bono glapp
Bondevik har engasjert seg sterkt i kampen mot fattigdom, men han vil ikke si at han er skuffet over at U2s Bono ikke vant fredsprisen.

- Jeg pleier ikke å utdele skuffelse over at noen ikke får prisen, sier han.

- En fredspris til Bono er kanskje aktuell også neste år, fattigdom er neppe utryddet da?

- Vi får se, det er ingen tvil om at fattigdomskampen må føres videre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere