RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik advarer Høyre mot Frp

Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen
Sist oppdatert:
Høyre må velge mellom KrF og Fremskrittspartiet, mener statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF). Utspillet blir tolket som en advarsel til regjeringspartneren.

En rekke Høyre-ordførere mener det er på tide å myke opp forholdet mellom Regjeringen og Frp. Lillesand-ordfører Arne Thomassen går så langt som å invitere Frp til et framtidig regjeringssamarbeid, men utspillet får en lunken mottakelse på toppen av regjeringsbygget.

- Fast i holdningen
- Jeg setter pris på at Høyre-ledelsen har vært fast i holdningen til dette. Høyre-ordførere og andre som måtte være interessert i å inkludere Frp må være klar over at de kan sette Høyre-ledelsen på valg mellom KrF og Fremskrittspartiet, sier Bondevik til Aftenposten.

Venstre-nei til Frp
Lars Sponheim gir i VG torsdag klar beskjed om at et samarbeid med Fremskrittspartiet er uaktuelt på alle måter for Venstre. Han sier nei til å avklare et formalisert flertallssamarbeid hvor Frp inngår, både før og etter valget i 2005.

Kan utløse langvarig brudd
- Hvis Høyre og Frp sammen skulle få rent flertall i 2005, så vil det være en enten-eller-situasjon for Høyre. Enten fortsetter denne regjeringen. Eller så velger Høyre å formalisere samarbeidet med Frp. Det vil i så fall utløse et brudd i samarbeidet mellom Høyre og Venstre som kan vare i svært lang tid, sier Sponheim til VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere