RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bondevik ber om unnskyldning

Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
Sist oppdatert:
TØNSBERG (TV 2 Nettavisen): Statsminister Kjell Magne Bondevik beklager nå at norske myndigheter ikke ga pårørende og rammede etter flodbølgekatastrofen den hjelpen de skulle ha.

- Jeg er lei meg. Det var aldri min mening å ikke forstå alvoret i deres situasjon, sa Kjell Magne Bondevik på vei inn til landsmøtet i KrF torsdag ettermiddag.

Bondevik gjør nå alt for å rette opp inntrykket fra onsdag, der flere pårørende ga uttrykk for at regjeringsmedlemmene ikke var ydmyke nok etter Reinås-utvalgets harde kritikk.

- Jeg har ikke noen problemer med å be om beklagelse og unnskyldning for at det var mange pårørende og rammede som ikke fikk den hjelp de skulle ha, spesielt de første dagene, sier statsminister Kjell Magne Bondevik til Kanal 24.

Onsdag måtte Bondevik tåle knallhard kritikk for måten regjeringen håndterte katastrofen på, da Reinås-rapporten ble lagt fram.

Statsministeren ble møtt med spørsmål om hvorfor han ikke har bedt om unnskyldning da han ankom KrFs landsmøte i Tønsberg torsdag.

- Jeg er lei meg for at hvis noen ikke oppfattet meg slik at dette tar vi veldig på alvor, sier Bondevik.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere