Gå til sidens hovedinnhold

- Bondevik fortsatt «en skikkelig fyr»

Statsministeren har kommet seg helskinnet gjennom Brennpunkt-debatten, mener informasjonsrådgiver Hans Geelmuyden. - Folk oppfatter at Bondevik er «en skikkelig fyr» og det mener de nå også. Hva mener du?

- Når jeg ser debatten og skriveriene som har vært rundt Bondevik-saken, så skjønner jeg godt at politikerne frifinner ham. Det jeg har lest om saken må definitivt være innenfor det som det er lov for en politiker å gjøre, sier Hans Geelmuyden til TV 2 Nettavisen.

Geelmuyden sier han ikke så NRK Brennpunkts program tirsdag, men sier han har fulgt godt med i debatten.

Brennpunkt-debatten, som dreier seg om Bondeviks nære forhold til rike KrF-sponsorer, har rast i media i flere dager.

Tirsdag gikk programmet på NRK og i dag holder TV 2 Nettavisen nettreff med Arne O. Holm i Brennpunkt-redaksjonen.

Aps partisekretær Martin Kolberg har uttalt at han mener statsministeren ikke har gjort noe ulovlig, men sier Bondevik heretter bør gå stillere i dørene når det gjelder å kritisere Arbeiderpartiets nære forbindelser med fagbevegelsen.

Carl I. Hagen har på sin side frikjent Bondevik helt.

- Dette er å koke suppe på en spiker, har Hagen sagt til NTB.

Geelmuyden er ikke overrasket over politikernes uttalelser.

- Generelt sett styrker slike saker som dette ingen. Når det er sagt, sa tror jeg at folk oppfatter at Bondevik er en skikkelig fyr og det mener de nå også. Alt som er av relasjoner, relasjonsbygning og kontakter – er flott at pressen følger opp, fordi vi trenger en diskusjon i samfunnet om hvilke kontakter som er legitime og hvilke som ikke er det. Men i alle slike debatter så er presisjonsnivået ganske varierende. Det må være lov til å snakke med noen, å møte noen. Politikk handler jo om dette. Av det jeg har fått med meg, vil jeg påstå at Bondevik er godt på innsiden av det som er akseptabelt, sier Geelmuyden.

HTML EMBED
Er Bondeviks posisjon svekket?
Ja
Nei
Vet ikke

Se resultat

- Det å etablere relasjon er ikke galt. Det kan det ikke være. Dessuten må man ikke dømme noen før man ha konstater at relasjonen er brukt til å gjøre noe galt, sier Hans Geelmuyden til TV 2 Nettavisen.

Hva mener du? Har Bondevik greid seg bra?

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken