*Nettavisen* Nyheter.

Bondevik nekter å refse Foss

Statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) beklager ikke Per-Kristian Foss' påstand om at kommunister og rasister stod bak Frankrikes nei til EU-grunnlov.

- Jeg kan ikke se at Foss har uttalt seg på en nedsettende måte om et franske folk som sådan, men nevnt noen av de som stemte nei, skriver Bondevik i et brev til nestlederen i SV, Øystein Djupedal.

Etter avstemningen i Frankrike sa finansminister Per-Kristian Foss til TV 2 Nyhetene at «Det norske folks holdninger til EU tar ikke utgangspunkt i franske rasister og kommunister».

Sendte brev
Djupedal sendte 1. juni et brev til statsministeren der han spurte om Bondevik er enig i uttalelsen fra Foss. «Finner ikke statsminister Bondevik det upassende at en av hans statsråder omtaler det franske folk i slikt ordelag?», skrev han.

Nå har han fått et klart svar. Statsministeren synes ikke uttalelsen fra Foss er noe å beklage. Han avslutter brevet med å skrive at « regjeringen respekterer selvsagt det franske folks stemmegivning.»

- Ingen kobling
Djupedal er skuffet over svaret fra Bondevik.

- Foss hadde her for en gangs skyld ingen kobling mellom tunge og hode. Statsministeren burde gjøre det klart at utenriksministeren burde formulert seg på en annen måte, sier Djupedal til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.